Asigurător: S.C. GRAWE ROMÂNIA ASIGURARE SA

Cod Unic de Identificare: 8398697

Nr. de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului: J40/263/2001

Autorizaţie CSA: 37/02.11.2001

Inregistrată sub numărul de ordine 036/10.04.2003 în Registrul Asigurătorilor şi Reasigurătorilor

Inregistrată sub numărul de înregistrare a notificării pentru prelucrarea datelor cu caracter personal: 4627

Capital social: 28.487.275 LEI

Grawe România şi-a început activitatea în octombrie 2000, vizând exclusiv domeniul asigurărilor de viaţă. Deţinând 99,98 % din pachetul de acţiuni, grupul Grawe este acţionarul majoritar al companiei româneşti.

Ne conducem după următorul motto: “Asigurarea de partea TA, iar strategia noastră este să punem în permanenţă clientul pe primul loc, să îi oferim cele mai bune produse şi servicii în orice moment.

La începutul anului 2002, Grawe România a hotărât achiziţionarea propriului sediu. Astfel, de la 1 decembrie 2002 până la 22 septembrie 2006, Grawe România Asigurare a avut  sediul central în vila Anastasie Simu, situată la numărul 1 pe strada omonimă, în spatele Ateneului Român. Vila a fost proiectată de către renumitul arhitect Grigore Cerchez, în stil neoclasic francez, caracteristic sfârşitului de secol XIX în România. Construcţia a fost ridicată în anul 1889. Am avut de ales între multiple soluţii în privinţa sediului central al firmei. Am dorit să redăm Bucureştiului fie şi doar o parte din strălucirea de altădată şi,de aceea, am optat pentru această clădire – monument istoric. O dată cu restaurarea acestei opere, am urmărit păstrarea stilului şi liniei de compoziţie iniţiale. Costurile reconstrucţiei şi restaurării s-au ridicat la aproximativ 0,5 milioane USD, valoarea clădirii atingând astfel suma de 1,5 milioane USD.

Pe 25 septembrie 2006, Grawe România s-a mutat în noul Business Center al companiei. Clădirea de birouri din centrul Bucureştiului, de pe strada Vulturilor nr. 98A a fost achiziţionată la începutul anului 2006, valoarea investiţiei ridicându-se la 8 milioane de Euro. Din suprafaţa totală a construcţiei, de 5.200 mp, Grawe România şi-a păstrat în folosinţă cca. 1.000 mp, restul spaţiilor fiind date spre închiriere.

În lista ritmului de evoluţie pe care GRAWE l-a adoptat s-a înscris şi achiziţionarea, în 2005, a unui important jucător de pe piaţa asigurărilor din România, societatea SARA MERKUR. Hotărârea s-a datorat rezultatelor deosebit de bune ale companiei GRAWE România şi a reprezentat recunoaşterea faptului că această companie a atins un nivel de “maturitate”, ce garantează că poate face faţă sarcinii complexe de preluare. Foarte  importante în această decizie au fost portofoliul de clienţi ai Sara Merkur, precum şi forţa de vânzări directe a societăţii. În cursul lunii august 2005, Grawe România a preluat întreg portofoliul de clienţi al Sara Merkur, iar în martie 2006 a fost finalizată preluarea.
Au fost preluate un număr de 55.994 contracte de asigurări de viaţă (lei şi Euro), 1.916 contracte de asigurări de sănătate (lei şi Euro) şi 713 contracte de asigurări de accident (lei şi Euro), reprezentând o primă anuală de portofoliu în valoare de 10.278.300 lei.

 

De când am intrat pe piaţă şi până în prezent, seriozitatea şi profesionalismul ce ne caracterizează au determinat un număr de peste 150.000 de clienţi să opteze pentru produsele noastre.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: